Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar csokoládé nyert a gasztronómiai világversenyen

| 2018. 08. 02. | 10:37:00
A zsűri fényűzőként jellemezte.
Magyar csokoládé nyert  a gasztronómiai világversenyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sós – karamellás mogyorós trüffellel nyert a magyar vállalkozás, a budapesti Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awards-on. Bonbonokkal és csokoládékkal az utóbbi három évben tizenöt nemzetközi díjjal gazdagodtak. Tavaly először neveztek fagylalttal, idén a frissen kikísérletezett csokoládéjuk nyerte el legjobban a zsűri tetszését.

Az eredményhirdetésen a bírák kiemelték, a díjazott trüffelben mennyire harmonikus a töltelék krémessége és a karamellizált mogyoró darabok ropogóssága. Fényűzőként jellemezték a csokoládé aromáját és gazdag kakaótartalmát. Fenséges csemege mindenki számára.  

– Idén sós karamellával és csonthéjas termékekkel kísérleteztem, így jelent meg a csokoládéban a sós karamell, fagylaltban pedig a pisztácia. Munkám során mindig az újításra törekszem, miközben megtartom a bevált recepteket. A jól sikerült bonbonokat általában fagylaltként is elkészítem, így jött létre idén legnépszerűbb fagylaltunk, a pisztácia-sós karamella. Most is nagyon örülünk a díjnak és a zsűri értékelésének, aki a luxus érzetét fedezte fel a nyertes termékben – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés