Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide süss: bajor kifli Boros Valitól

| 2018. 10. 06. | 10:11:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss: bajor kifli Boros Valitól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl langyos víz

Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, tejet, cukrot, az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy, rugalmas tésztát. Ezt 30 percig kelesztjük, majd 12 darabra vágjuk, kigömbölyítjük és még 10 percig hagyjuk kelni. Ezután négyszögletesre nyújtjuk, jó vékonyra, majd feltekerjük. 1 liter vízbe teszünk 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót, felforraljuk. Ebbe rakjuk a kifliket, mind a két oldalukat főzzük 10(!) másodpercig. Kivesszük egy lapát segítségével, és sütőlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A kiflik tetejét bevagdossuk, megszórjuk durva szemű sóval és valamilyen (szezám-, len)maggal, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kíván: Boros Vali

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés