Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: sajtos karfioltócsni csicseriborsóval

| 2019. 02. 23. | 10:04:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: sajtos karfioltócsni csicseriborsóval
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók a tócsnihoz:
260 g főtt karfiol (kb. 4 közepes rózsa)
1 egész tojás
30 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 g sajt
só, bor
olaj a sütéshez (nem bő olajban sütjük)

Salátához:
csicseriborsó (konzervet használtam)
lila hagyma

balzsamecet (de lehet sima ecet, vagy almaecet is)

Elkészítése: A sós, vegetás vízben megfőtt karfiolt villával összetöröm, majd adok hozzá tojást, sózom, borsozom, sajtot reszelek bele, és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel összekeverem. Egy serpenyőben olajat melegítek, és evőkanálnyi mennyiséget teszek a karfiolos masszából, kissé ellapítom, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. A saláta nagyon egyszerű: csicseriborsót összekeverek lila hagymával, picit sózom és kevés balzsamecetet öntök rá.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
https://izutazas.blogspot.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés