Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vegán farsangi fánk sütőben sütve +recept

| 2019. 02. 09. | 11:14:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Vegán farsangi fánk sütőben sütve +recept
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

5 dkg kelt tésztasüteményliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50-55 ml zabtej
2,1 dkg eritrit
1 dkg margarin
picike csipet só
fél ek. lenmagból "tojás" (lenmag+pici víz)
3 dkg friss élesztő

Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük. Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük. A sütőt 190 fokra melegítjük és kb. 17 percig sütjük. A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk. A tetejére eperöntetet tettem.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
http://izutazas.blogspot.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés