Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Böjti recept: brokkolipüré vegán fasírttal

| 2019. 03. 30. | 10:22:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Böjti recept: brokkolipüré vegán fasírttal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alábbi étel tökéletesen beilleszthető most a böjti időszakban, ha valaki nem eszik húst vagy csökkentette a húsfogyasztás mennyiségét. De egyébként bármikor, ha egészséges falatokra vágyunk. Én most egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis tápláló, húsmentes finomságra vágytam. Felmértem, hogy mi is lapul a hűtőben, spájzban, fagyasztóban, és az ott találhatókból főztem. Ha akciósan lehet venni brokkolit, akkor általában nem egyet veszünk, hanem többet, hogy előfőzve lefagyasszuk. Így ebbe az ételbe is korábban lefagyasztott brokkolit tettem.

Hozzávalók a brokkolipüréhez:
1 nagyobb krumpli
1 kisebb répa (kb. 6 dkg)
240 g brokkoli (ez a fagyasztott súlya)
ízlés szerint só, bors, sómentes delikát
kb. 3-4 dl víz

Hozzávalók a fasírthoz (nálam):
100 g Szafi Free vegán proteines fasírt alappor
1 g fokhagymapor
30 g reszelt sárgarépa
35 g reszelt cukkini
2 nagyobb csipet sómentes delikát
10 g frissen facsart citromlé
80 g víz
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése: A felkockázott krumplit, répát feltesszük főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Ha felforr, sóval, borssal, sómentes delikáttal ízesítjük. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a brokkolit. (Aki friss brokkolit használ, egyszerre is fel tehet főni minden zöldséget). Öntünk még hozzá kevés vizet. Mire kiolvad a brokkoli, és újra felfő a víz, meg is puhul minden zöldség. A végén botmixerrel pürésítjük az egészet.

A fasírthoz Szafi Free vegán proteines fasírt alapport használtam. A csomagolás hátoldalán található recepttel dolgoztam, annyi eltéréssel, hogy a répának kb. felét cukkinivel helyettesítettem és petrezselyem helyett 2 nagyobb csipet sómentes delikátot tettem bele. 

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
http://izutazas.blogspot.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés