Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit süssünk? Franciakrémest! 

| 2020. 04. 12. | 14:44:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Mit süssünk? Franciakrémest! 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

350 gramm fagyasztott leveles tésztát kettévágok, elsodrom vékonyra, s 30x40 centiméteres vajazott, lisztezett tepsibe teszem. Jól megszurkálom villával, majd megsütöm. Kb. 25 percig sütöm lassan, hogy a tészta pattanós legyen. A tészták összébb fognak sülni, nem kell megijedni.

Krém: Fél liter vízben elkeverek 4 zacskó sima pudingport. Fél liter vizet felteszek forrni egy nagyobb lábosban. Míg felforr a víz, 9 tojásfehérjét 1 vaníliás cukorral kemény habbá verek mixerrel. Mikor forr a víz, beleöntöm a pudingot és sűrűre főzöm. Beleteszek 350 gramm kristálycukrot. Keverem 1-2 percig, leveszem a tűzről, belekeverem a tojásfehérjét kézi habverővel, szép simára. A tojásfehérje a forró pudingban megfő.

Az egyik lapra ráteszem a masszát, hagyom kihűlni. Mikor már teljesen kihűlt a krém, fél liter
Hulalát kemény habbá verek, majd rásimítom a krémre.

A másik lapnak a simábbik felét becsokizom, hagyom hűlni, majd reszelős késsel összemetélem.
4x5 darab lessz belőle. A lapkockákat egyenként rakom a tejszínre. Ráteszek 4 kockát, majd mellettük elvágom nagy reszelős késsel. Így folytatom tovább, minden sor után metélem. Mikor készen van, hosszában is összemetélem, szépen húzom a kést a kockák között.

Szép, nagy franciakrémesek lesznek, lemértem: a magasságuk 9 centiméter, úgyhogy átharapni lehetetlen, de egy porció bőven elég.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés