Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: bajor grillkolbász, házilag, Boros Valitól

| 2020. 06. 20. | 16:17:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: bajor grillkolbász, házilag, Boros Valitól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor szerettem volna grillkolbászt készíteni, de mivel ez juhbélbe van töltve, nem volt olyan egysezrű a töltést megoldani, most ráakadtam egy kis szerkenytyűre a polcon, és láss csodát, működött. A pisztoly egy kekszkinyomó, szerintem sok háztatárban megtalálható, most hasznos lehet annak, aki rászánja magát.

Bajor kolbász:
1 kg apróra darált sertéshús (nálam -comb)
20 dkg darált szalonna
egy marék só (nekem erdélyi adalékmentes van)
egy evőkanál morzsolt zsálya
2 teáskanál kömény
1 teáakanál majoranna
1 kisebb fej fokhagyma, reszelve
1 cs fehér bors

Elkészítése: Kezdtem a fűszerekkel, mivel a só elég nagyszemű, ezért a kávéőrlőbe raktam, hozzá a zsályát is, és nagyon alaposan megjárattam, ezután még egy szűrön is átszitáltam – erre azért van szükség, mert a zsálya elég nehezen morzsolható. Így viszont tökéletes lett, ezután minden fűszert belekevertem,  aztán lehet tölteni.

Magyaros grill kolbász:
Itt nemigen tudok arányokat írni, itt csak fekete bors, só, fokhagyma és piros paprika volt a fűszere, ezt mindenki magának a szája íze szerint keverje.

Jó étvágyat kíván: Boros Vali

http://borosvalikonyhaja.blogspot.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés