Szinte kitavaszodik a hétvégére

inforadio.hu

2018.01.04. 12:53

Szinte kitavaszodik a hétvégére
Fotó: illusztráció

Sok lesz a napsütés.

Hirdetés

Hirdetés

A télre egyáltalán nem emlékeztető időnk lesz a hétvégén. Sok helyen szinte tavaszias melegre számíthatunk. 

Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Reggel és az esti óráktól itt-ott - nagyobb eséllyel északkeleten - ködfolt előfordulhat. Éjszaka, reggel és a délelőtti órákban több helyen várható eső, majd délnyugat nyugat felől megszűnik a csapadék. A délnyugati, déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, napközben 8 és 13 fok között értékek várhatók, délnyugaton lesz a legmelegebb, az északkeleti, északi határmegyékben ennél kissé hidegebb valószínű.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, csapadék nem várható, az Északi-középhegység térségében ugyanakkor még mindig lehetnek felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet élénk, a Dunántúl északi részén helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

időjárásnapsütés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés