Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hidegfront miatt fájhatnak a fejek

| 2018. 04. 25. | 13:40:00
Nyári meleg után felfrissülés jöhet.
Hidegfront miatt fájhatnak a fejek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szerdai nyárias időjárás után a hét negyedik napján feltámadó széllel, szórványos csapadékkal újabb hidegfront érkezik.

szerdai nap ismét a kora nyárias idő jegyében fog telni. Északon, északkeleten több, máshol kevesebb felhő lesz az égen. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, jelentéktelen zápor csak néhol fordulhat elő. Élénk, helyenként erős délnyugati széllel ismét melegebb levegő áramlik fölénk, így délutánra 25 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön északnyugat felől hidegfront éri el térségünket.

Északnyugaton már reggeltől borongós időre van kilátás, ezzel szemben az ország délkeleti felén még több-kevesebb időre kisüt a nap. A front átvonulását nagy területre kiterjedő, jelentős csapadék nem fogja kísérni, északon, északnyugaton pár mm eső, a déli és keleti tájakon záporok, helyenként zivatarok jelezhetik érkezését. Többfelé feltámad viszont az északira, északnyugatira forduló szél. Hozzávetőlegesen a Miskolc-Nagykanizsa vonaltól északnyugatra csupán 14 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, máshol még 20-26 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntekre a front elvonul, változóan felhős-napos száraz időben lesz részünk. Mérséklődik, majd nyugaton, északnyugaton délire-délkeletire fordul és ismét megélénkül a légmozgás. Hajnalra felfrissül a levegő, főként az északi megyékben csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet, délután pedig 18-24 fokra készülhetünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés