Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fülledt meleggel számolhatunk hétvégén

| 2018. 05. 03. | 15:02:00
Megérkezhetnek a záporok is.
Fülledt meleggel számolhatunk hétvégén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégén már nem csak a nyugati tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, marad azonban a nyáriasan meleg idő.

Május 4-én, pénteken főként a nyugaton, délnyugaton nő meg a hevesebb zivatarok kialakulásának esélye, ott akár több helyen is előfordulhat felhőszakadás, jégeső. Másutt többnyire változóan felhős, északkeleten kimondottan napos idő lesz jellemző. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, délnyugaton és nyugaton a zivatarok által kiváltott szélerősödéstől függetlenül is megerősödhet. Enyhe hajnalt követően a legmelegebb órákban nyugaton 24-26, máshol továbbra is 27-32 fokot mérhetünk. 

Szombaton már nem csak nyugati tájakat érinti a csapadék, országszerte többfelé van esély záporokra, zivatarokra. Legnagyobb valószínűséggel a nyugati és keleti határ mentén, illetve a déli tájakon fordulhatnak elő viharok. Eleinte mindenütt sok lesz a napsütés, mely északon többfelé a teljes nap folyamán kitart. Az élénk északkeleti szél nyugaton és északon is megerősödhet.

A fülledt, meleg idő azonban nem tágít, 25-32 fokos maximumokat mérhetünk.

Vasárnap napközben a változóan felhős időben az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből többfelé eleredhet az eső, zivatarok is előfordulhatnak, alapvetően azonban az ország legnagyobb részén nem kell csapadéktól tartanunk. Az északias szél főként a Dunától keletre eső tájakon erősödhet meg. Délután 24-29 fokot mérhetünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés