Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lehűlést hoz a hidegfront

| 2018. 05. 13. | 15:00:00
Többfelé előfordulhat eső a héten.
Lehűlést hoz a hidegfront
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy hétfőn átvonuló hidegfront újabb záporokat, zivatarokat hoz térségünkbe, a következő napokra a maximumok is visszaesnek.

Május 13-án, vasárnap sok napsütésre számíthatunk, elsősorban nyugaton, délnyugaton az erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a keleties szél. A legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn egy térségünket is érintő hidegfront és egy kialakuló ún. hidegcsepp hatására a magasban érkező hideg levegő labilizálja a légkört, így ismét többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar.

A Dunántúlon és a déli tájakon lesz jellemző a felhősebb, csapadékosabb időjárás, míg északkeleten sok napsütésre számíthatunk. Kevés zivatar kialakulására is csak délnyugaton van esély. A keleti-északkeleti szél élénk lesz, északkeleten erős lökések is kísérhetik. Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, de még a legtöbb helyen kevéssel 20 fok felett maradnak a maximumok.

Kedden további esőre, záporokra, néhol zivatarokra is számíthatunk. Sok felhő lesz az égen, csak rövid időre süthet ki a nap. A maximumok 17-24 fok között alakulnak. 

Szerdán helyenként párásan, ködösen indulhat a reggel, majd már a délelőtt folyamán is kialakulhatnak az első záporok, zivatarok. A keddi napnál valamivel több napsütésben lehet részünk, de még így is a felhők lesznek túlsúlyban. Élénk, délen és keleten erős lehet a délnyugati szél. A legmelegebb órákban mindössze 15-22 fokot mérhetünk.

Csütörtökön már kevesebb csapadék ígérkezik, de a kialakuló záporok mellett néhol még megdörrenhet az ég is. Várhatóan intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, de ezen a napon már többórás napsütésben is részünk lehet. Marad az élénk, időnként erős nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés