Hirdetés

Pünkösdre visszatér a nyári meleg

idokep.hu

2018.05.16. 14:10

Pünkösdre visszatér a nyári meleg
Képünk illusztráció (pixabay.hu)

A zivatarok azonban folytatódnak.

Hirdetés

A hét második felében fokozatosan melegszik az idő, a záporok, zivatarok elszórtan azonban továbbra is kialakulhatnak.

Csütörtöktől fokozatosan melegszik az idő, a pünkösdi hosszú hétvégén ismét egyre többfelé érjük el a 25 fokot.

A hét negyedik napján a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből még többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. A nyugati-délnyugati szél is sokfelé élénk, az északi és keleti tájakon, valamint zivatarok környezetében erős lesz. Emellett délen várható több, északon kevesebb napsütés. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, melegebb délen lesz.

Pénteken inkább már csak elszórtan - leginkább keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati tájakon - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, emellett azonban hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, és a hőmérséklet is eléri a 20-25 fokot. A nyugati-északnyugati szelet azonban még élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

Szombaton, vasárnap és hétfőn sem lesz hiány napsütésből, azonban főként a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, zivatarok is megzavarhatják a szabadtéri programokat. Az északi, majd északkeleti szél időnként élénk lesz, erős lökés viszont csak zivatart kísérhet. Hajnalonként a legtöbb helyen kevéssel 10 fok fölött alakulnak a minimumok, a csúcshőmérséklet pedig egyre többfelé eléri, hétfőn már kevéssel meg is haladja a 25 fokot.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés