Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Záporos napok tarkítják a májust

| 2018. 05. 07. | 16:55:00
Megmarad a meleg idő.
Záporos napok tarkítják a májust
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igazi májusi idővel telik a hét, a mérsékelten meleg időben többfelé záporok, zivatarok színesíthetik a következő napok időjárását. 

Kedden a nap nagy részében mindenütt napos időre van kilátás, záporok azonban már a nap elejétől is kialakulhatnak az északi megyékben.

A nap folyamán sokfelé számíthatunk záporokra, de zivatarokra is jó esély van, főként az ország északi felén és a Dunántúlon dörrenhet meg az ég. Zivatarok környezetében viharos széllökések, felhőszakadás, kevés helyen akár apró szemű jégeső is előfordulhat. A keleties szél a zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkülhet. Hajnalban 7-13 fokig hűl a levegő, a legmelegebb órákban 21-27 fokot mérhetünk.

Szerdán a déli és dunántúli tájakon ködösen, párásan indulhat a reggel. Napközben a napsütéses órákat követően intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, délután északon és a középső országrészben számíthatunk zivatarok kialakulására, kisebb záporok azonban bárhol előfordulhatnak. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a keleties szél főként a Tisza vonalában élénkülhet meg. Napközben 22-28 fokot mérhetünk, a zivataros tájakon rövid időn belül több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Csütörtökön visszatér a nyáriasan meleg idő, a maximum-hőmérséklet újra többfelé megközelítheti a 30 fokot. A délkeleti szél élénk, északkeleten erős lehet. Pénteken egy gyenge hidegfront által északiasra fordul a légmozgás, ez okozhat a Dunántúlon szélerősödést is. A hőmérsékleti értékek azonban nem esnek issza, főként a Dunától keletre akár a 30 fokot is elérhetjük. A záporos, zivataros idő azonban nem tágít, csütörtökön és pénteken is sokfelé számíthatunk egy-egy frissítő záporra, kisebb viharokra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés