Csak hétvégén tér vissza a kánikula

idokep.hu

2018.06.14. 09:03

Csak hétvégén tér vissza a kánikula
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Minden nap eső várható.

Hirdetés

Hirdetés

A következő napokban is gyakran szükség lesz az esernyőkre, de hétvégére ismét melegszik az idő.

Csütörtökön a Dunántúlon és a középső tájakon kisebb eső, egy-egy zápor alakulhat ki, miközben keleten helyenként továbbra is záporok, zivatarok színesíthetik az időjárást. Feltámad az északi-északkeleti szél, nyugaton és északkeleten.

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután 18-26 fokot mérhetünk.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, több napsütés nyugaton, majd délután az ország északkeleti csücskében lehet. Eső, zápor, zivatar főként az ország keleti felén alakulhat ki. Marad az élénk, több helyen erős északi-északkeleti szél. A hőmérséklet délutánra 21 és 27 fok közé emelkedik, a naposabb tájakon lesz melegebb.

Hétvégére visszatér a fülledt, meleg, országszerte záporokra, zivatarokra hajló idő. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és mind szombaton, mind vasárnap több helyen kell számítani záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra, jégesőre is. Szombaton több helyen, vasárnap főként a Dunántúlon lehet élénk az északi-északkeleti szél, zivatarokat ugyanakkor továbbra is erős, viharos lökések kísérhetnek. 25 és 30 fok közé melegszik délutánonként a levegő.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés