Hirdetés

Hirdetés

Folytadódik a csodás, napos idő

MTI

2022.06.19. 18:01

Folytadódik a csodás, napos idő
A kép illusztráció: pixabay.com

Aki teheti, menjen vízpartra.

Hirdetés

Folytatódik a nyáriasan meleg idő a június 20-ával kezdődő héten: helyenként 35 fok feletti értékeket is mérhetnek. Sok lesz a napsütés, de olykor előfordulhatnak záporok, zivatarok is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn nagyrészt felhőtlen, napos idő várható, akár 36 fok is lehet napközben, és esőre is lehet számítani. Kedden hajnalig elvétve még lehet csapadék, ezt követően legfeljebb nyugaton, délnyugaton fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Napközben jellemzően sok lesz a napsütés, de a szél nagy területen megerősödik. Délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
Szerdán a keleti, északkeleti országrészben időnként erős széllökések is lehetnek. A minimumok általában 10 és 19 fok között alakulnak, a maximumok 28 és 33 fok között alakulnak.
Csütörtökön délután 29-34 fok közötti csúcsérték várható.
Pénteken is sok lesz a napsütés. Időnként élénk, erős lesz a légmozgás. A hajnali 14-22 fokról délutánra 30 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Remek strandidőre lehet készülhetnek a hétvégén, szombaton és vasárnap azok is, akik nincsenek szabadságon, ezért hétközben nem élvezhetik a strandolást. Szórványosan ugyan előfordulhatnak záporok, zivatarok, de a minimumok mindkét nap 17 és 25 fok között várhatók. A maximumok szombaton 31 és 37, vasárnap 29 és 35 között alakulhatnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés