Hirdetés

Nem vesznek részt a legnagyobb sztárok az olimpián

2017.04.04. 09:12

Nem vesznek részt a legnagyobb sztárok az olimpián
Crosby (Pittsburgh) és Ovecskin (Washington) - a játékosok repülnének Pjongcsangba, de a tulajdonosok keresztülhúzták a számításaikat (Fotó: nhl.com))

A pénz nagy úr.

Hirdetés

Hirdetés

Döntött a tengerentúli liga, a pjongcsangi játékokat a legjobbak nélkül rendezik meg. Mindenki Gary Bettman komisszárra mutogat - írja a jegkorongblog.hu.

1998-ban Naganóban szerepeltek először az NHL-játékosok az olimpián, az azóta eltelt négy eseményen mindig ott voltak a legjobb játékosok, ahogy legutóbb 2014-ben Szocsiban. A megegyezés már akkor is nehezen haladt, csak fél évvel az olimpia előtt sikerült megegyezni a részvételről. A most véget ért tárgyalássorozat sem ment könnyen, az álláspontok nem közeledtek és végül az a döntés született, amit senki nem várt.

Gary Bettman komisszár a döntést azzal indokolta, hogy a két és fél hetes szünet hatalmas anyagi veszteséget okozna a tulajdonosoknak, ezért kompenzációt szeretne kicsikarni a NOB-tól és a IIHF-től. Utóbbi kettő erre most nem volt hajlandó annak ellenére, hogy az ezt megelőző öt olimpia előtt ezt a számlát rendezte a NOB és az IIHF.

A másik érv a komisszártól az volt, hogy az olimpia idején, a naptári év ezen szakaszában szünetel az amerikaifutball-bajnokság (NFL) és a baseball-liga (MLB), csak a kosárlabdán (NBA) kell osztozni a nézők és a szurkolók kegyeiért, ami magában hatalmas pluszbevétel a ligának.

jégkorongNHL

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés