Hirdetés

Most kell nagyon szorítani a magyarokért!

mti

2017.04.21. 18:29

Most kell nagyon szorítani a magyarokért!
Ekkora volt az öröm két éve Lengyelországban, amikor az elitbe jutott a magyar válogatott (Fotó: MJSZ)

Megkezdi kijevi szereplését a magyar válogatott.

Hirdetés

Öt kemény mérkőzés vár a magyar jégkorong-válogatottra a szombaton rajtoló kijevi divízió I/A-világbajnokságon, amelyen a jó szereplés - titkon a feljutás - a cél.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese, amely egy éve Szentpéterváron még az elitben szerepelt, először az ukránokkal találkozik (szombat, 11.45, tv: Sport 1), a házigazdáknak várhatóan extra motivációt jelent majd a közel teltháznyi szurkolósereg. Hétfőn aztán azok az osztrákok következnek, akik ellen az elmúlt években sikerült rendre szoros győzelmet aratni. Kedden az egyre jobb játékerőt képviselő dél-koreai válogatott lesz az ellenfél, amely a jövő évi pjongcsangi olimpiára "összpontosítva" számos kanadai hokist honosított. A távol-keletiek ebben az idényben Budapesten legyőzték a Chernomaz-csapatot. Április 27-én, csütörtökön a szintén feltörekvő lengyelekkel játszanak a magyarok, a két gárda az elmúlt években mindig az utolsó pillanatokig kiélezett csatát vívott egymással. Zárásként a torna legelőkelőbb helyen rangsorolt együttese, a 2016-ban szintén élvonalbeli kazah válogatott vár majd a magyarokra.

A hatcsapatos mezőny első két helyezettje jut fel a 16-os elitbe, az utolsó 2018-ban a divízió I/B-ben szerepel majd.

 A csatársorból hiányozni fog a pillanatnyilag legmagasabban jegyzett magyar játékos, Sebők Balázs, aki a KalPa színeiben érdekelt a finn élvonal döntőjében. Így is három légiós, Bartalis István (Schwenningen), Galló Vilmos (Linköping) és Hári János (Leksands) áll rendelkezésre. A többiek közül négyen - Erdély Csanád, Kóger Dániel, Sarauer Andrew és Vas János - a Fehérvár AV19-cel vannak túl egy nagyon rosszul sikerült osztrák szezonon, míg hatan - Csányi, Dansereau, Terbócs, Benk András, Magosi Bálint és Nagy Krisztián - a MOL Ligából érkeztek.

A magyar válogatott a második világháború utáni korszakban kétszer, 2008-ban Szapporóban és 2015-ben Krakkóban tudta kiharcolni a feljutást. Kilenc éve Japánban még egyetlen csapat jutott fel, akkor a döntőnek beillő mérkőzésen a Pat Cortina vezette együttes az ukránokat győzte le, míg két éve, Lengyelországban az utolsó találkozón a hazaiak elleni siker jelentette azt, hogy a magyarok és a kazahok lépnek a legfelsőbb osztályba.
jégkoronghoki

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés