Új 50 forintos jön a hokivébé tiszteletére

MTI

2018.04.18. 12:48

Új 50 forintos jön a hokivébé tiszteletére
(Fotó: MNB)

A különleges érméből érdemes félretenni egyet.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új 50 forintos forgalmi érmét bocsát ki a vasárnap kezdődő budapesti divízió 1/A jégkorong világbajnokság alkalmából. Az MNB szerdai tájékoztatása szerint a különleges emlékérme kétmillió példányban kerül forgalomba. Az első 12 ezer darab díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben), ötezer különleges, tükörfényes veret pedig a 2018-as forgalmi sor részeként.

Az új érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintoséval, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett egy jégkorongozó kapura lövésének mozdulata látható. Az érmének ezen az oldalán kapott helyet a Magyar Jégkorong Szövetség emblémájából vett figura is. A tematikus oldalt Kósa István tervezte.

Az új 50 forintos forgalmi érmével a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során találkozhat majd.

A forgalomba még nem került, verdefényes érmékhez a gyűjtők a készlet erejéig a Magyar Pénzverő Zrt. értékesítési csatornáin keresztül, a társaság érmeboltjában, valamint a vállalat honlapján üzemeltetett webáruházban juthatnak hozzá, míg az ötezer darab különleges technikával készült, tükörfényes (proof) veretet a 2018. évi forgalmi érmesorban a teljes forgalmi érme címletsorral együtt forgalmazza a Magyar Pénzverő Zrt.

A kibocsátást követő három hónapban az MNB a lakossági pénztárában (Budapest, V. ker. Kiss Ernő utca 1.) - korlátozott mennyiségben - címletváltás keretében is biztosítja az érméhez való hozzájutást.

jégkorongforintMNB

Hirdetés

Szóljon hozzá!