Máris döntött az IIHF: elmaradnak a világbajnokságok

2020.11.18. 18:02

Máris döntött az IIHF: elmaradnak a világbajnokságok
A magyar szurkolóknak 2021-ben nem lesz élménydús esztendejük (Fotó: IIHF)

Ez sok magyar számára sokkoló hír.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén. Az illetékes testület egyhangúlag, a pandémia kitörése után létrehozott szakértői csoport ajánlására döntött így. Szinte mindenhol a világban beutazási tilalmak vagy szigorú karanténkötelezettségek vannak érvényben, a szervezők sem tudnák végezni a munkájukat, ezen kívül a nem felnőtt korcsoportokban a szülők sem biztos, hogy elengednék gyermekeiket - áll az IIHF szerdai közleményében.

Ami biztossá vált, hogy a magyar csapatok közül a felnőtt férfi válogatott számára elmarad a májusi ljubljanai divízió I/A vb, valamint az U18-as fiúknak az áprilisi korosztályos vb (divízió I/B). A női U18-as vb-t már korábban törölték. A női olimpiai selejtezőt szintén elhalasztották, így nem nyár végén, hanem a remények szerint novemberben kerül rá sor.

Az elit női vb-ről - amelynek elvileg áprilisban ad otthont Kanada egy év csúszással -, a május-júniusi minszki, rigai közös rendezésű férfi elit vb-ről, az áprilisi, egyesült államokbeli U18-as férfi elit vb-ről, valamint a 2021 augusztusára halasztott férfi olimpiai selejtezőről ezúttal nem született döntés, változatlanul a programban maradtak. Az elit női vb-n és az ötkarikás selejtezőn a magyarok is érdekeltek.

Az IIHF ezúttal 18 tornát, összességében 28 eseményt törölt a 2020/21-es versenynaptárában.

jégkorongvilágbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!