Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hurrá! Már nincs telezöld!

| 2016. 07. 28. | 15:11:00
A Kossuth-Sóstói-nagykörút kereszteződésében végre megoldották, hogy koccanásmentesen kanyarodhassunk.
Hurrá! Már nincs telezöld!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végre megszűnt a telezöld a körúton, a Kossuth és Sóstói út találkozásánál. Legalább húsz éve volt ez probléma, többször, több helyen írtunk is erről, ám különböző - érthetetlen - szabályokra hivatkozva mindig lesöpörték az asztalról a kezdeményezést. A város egyik legforgalmasabb kereszteződésében szinte naponta csattantak össze az autók, ez volt az a csomópont, ahová az ember behunyt szemmel, padlógázzal, kamikazéként hajtott be, lesz, ami lesz alapon. Sokan nem értettük, hogy nem nyitott még a közelben műhelyt egy karosszérialakatos.

Azt szoktuk mondani ilyen helyzetekben: ha észérvekkel nem lehet változást elérni, sajnos, balesetnek kell történnie, hogy mások is értsék.  

Örömmel olvastuk a hírt, hogy lakossági kérésre megszűnik a telezöld. Augusztus elsejére ígérték a változást, de már e hét szerdán az új rend szerint haladhattunk át a kereszteződésen. Nem is volt dudálás, nem is volt anyázás, nem is voltak üvegszilánkok az aszfalton - szinte észre sem vettük, hogy végre normálisan működnek a dolgok. 

Tudjuk, a "mi lett volna, ha" nem történelmi kategória, de valószínűleg több baleset - köztük halálos is - megelőzhető lett volna ebben a kereszteződésben, ha az illetékesek nem ragaszkodnak fafejűen évtizedekig a telezöldhöz. És egyszer talán előkerül egy statisztika is, amelyből kiderül: azoknak volt igazuk, akik kezdettől fogva tiltakoztak ellene.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés