Hirdetés

Idén egy héttel többet dolgozunk

Szabolcsihír

2017.01.26. 09:59

Idén egy héttel többet dolgozunk
Szabolcsihír

Szökőév van Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés

Szeretnénk tájékoztatni a nyíregyháziakat: végiglapoztuk az idei naptárat, s hiába a sok hosszú hétvége. Idén egy héttel tovább dolgozunk. Hogy a munkabérben ez megmutatkozik-e, még nem tudjuk, de az üzemi tanácsok, szakszervezetisek már rajta vannak az ügyön.

Vitába keveredett két kollégánk azon, éppen hányadik hétben járunk az évben. Mintha nem lenne mindegy, gondoltuk, mert az idő attól függetlenül rohan, hogy szánom tartjuk-e az aktuális hét sorszámát, vagy sem. Elfogadva, persze, hogy vannak esetek, amikor tényleg van jelentősége annak, páros vagy páratlan-e az adott hét.

Például a műanyag, fém és papírhulladék szállításakor, ugyanis azt pont kéthetenként viszik Nyíregyházán. Nem mindegy tehát, melyik pályára állunk rá – a párosra vagy a páratlanra, mert az edénynek közvetlen kapcsolatba kell kerülnie a kukás kocsival, különben sosem ürül ki.

A két kolléga vitája abból fakadt, hogy egyik is nézte a saját naptárát, meg a másik is. Előbbi a város nagyon elegáns kivitelű, sok, szép fotóval illusztrált, asztali naptárát tartotta kezében, utóbbi egy szerény megjelenésű, olcsó, írószerbolti portékát forgatott. És sehogy sem egyeztek.

Igazán szép asztali naptár készült idén Nyíregyházán, az önkormányzat megbízásából az egyik grafikai cég kivitelezésében. Jó ötlet az évfordulónaptár is város életében fontos eseményekkel.

De még nagyobb durranás, hogy olyat kaptunk, amit még soha, senkinek nem sikerült. IDŐT! Plusz egy hetet! Mindent lehet adni: pénzt, szeretetet, csókot, csokot, csokit, egy dolgot nem: időt.
A város ezt is megcsinálta. Kaptunk egy plusz hetet. Nyíregyházán 2017-ben 53 hét lesz.

Mert Nyíregyháza többet ad.

Cs.K.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még