Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszafordulni tilos!

| 2017. 01. 02. | 15:35:00
Mert rend a lelke mindennek
Visszafordulni tilos!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rosszul kezdődött az év első munkanapja jó néhány autósnak Nyíregyházán. Sokaknak még fel sem tűnt, hogy a Zrínyi Ilona, Luther utca, Szent István út kereszteződésénél egy új, kiegészítő táblát helyeztek el pár napja, már be is gyűjtötték az ötvenezres büntetést.

A hosszú „nyélre” erősített, balra mutató nyíl ugyanis azt üzeni, hogy a kereszteződésben visszafordulni tilos. Még alig helyezték ki a táblát, olvasóink jelezték, hétfőn délelőtt már videózták is a közteresek azokat, akik – figyelmen kívül hagyva a táblát – rutinból visszafordultak a kereszteződésben. Állítólag itt eddig sem lehetett volna visszakanyarodni (bár semmilyen tábla nem tiltotta), mostantól viszont már csak alkalmanként ötvenezer forintért lehet.

Hogy rögtön ezzel, vagyis a büntetéssel kellett-e kezdeni az évet ebben a kereszteződésben, arról vitatkoznánk. Még azt is megjegyezzük, ezen a körútszakaszon a legtöbb baleset a másik, az Országzászló téri végén történik - évtizedek óta.

S ha már itt járunk: ez Nyíregyháza egyik legelfuseráltabb útkereszteződése, ahol sikerült mindent jól összekutyulni. Az embernek olyan érzése van, hogy úgy alakították ki a szabályokat, hogy aki épp erre járt, bedobott egy ötletet, amit elfogadtak. Így történhetett meg, hogy aki az evangélikus templom felől egyenesen akar haladni, annak egy félsziget állja útját, aki a római templom felől egyenesen akar menni, az egy ideje csak a belső sávból teheti, miközben van kettő, most a visszakanyarodás tilos, de még senkinek nem jutott eszébe összehangolni azt a négy nyomorult lámpát a kis Tescótól a Luther házig.

Cs.K. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés