Hirdetés

Magyarország a világ legjobb négy csapata között!

Szabolcsihír

2018.07.11. 18:04

Magyarország a világ legjobb négy csapata között!
Pásztor Noémi nyújtotta az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a meccsen (Fotó: Kovács Anikó)

Háromgólos hátrányból gyilkos fordítás Debrecenben!

Hirdetés

Hirdetés

31-26 arányban legyőzte Romániát a magyar válogatott a női junior kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében július 11-én a debreceni Főnix Csarnokban. Ezzel a legjobb négy között vagyunk!

A mérkőzés első percétől kezdve komoly feszültség érződött a játékon, ami előbb a románokat viselte meg. A 13. percben egy eladott labdát követően vitatkozni kezdtek, amit Pásztor Noémi köszönt szépen, majd egy percre rá Háfra Noémi használta ki az ellenfél még tartó zavarodottságát (10–6). A remek balátlövő aztán ziccerben lökött, ami kettős emberhátrányt eredményezett, lévén már Faluvégi Dorottya is a padon  töltötte a 2 percét. Ekkor tört meg valami nálunk, s ami nagy baj, az irányító Lakatos Rita kiesett a ritmusból. Hiába nyugtatta a lányokat Golovin Vlagyimir, egyre süllyedtünk. Míg Románia dacosra szívta fel magát, addig Magyarország egymás után vétette a hibákat. 14–17-el fordultunk rá a második félidőre.

Amelyben annak lehetettünk tanúi, miként rántja ki magát a gödörből a hajánál fogva ez a nagyszerű csapat, jó, biztosan kellett hozzá a szövetségi kapitány és edzőtársa, Pigniczki Krisztina is. A lányok olyan agresszív védekezésbe kezdtek, ami nemhogy fájt Romániának, hanem az ellenszerét sem találta. Bő 2 perc alatt a mieink egyenlítettek, majd Binó Boglárka bravúrjaival párhuzamosan a játék minden elemében, de legfőképp csapatmunkában felülkerekedtek az ellenfélen. Lakatos visszazökkent a játékba, Faluvégi Dorottya brillírozott, de igazából az egész gárdát megilleti a maximális elismerés: a lányokat a hátrány és a közönség teremtette pokoli hangulat együttese ijedelem helyett egységesen bátorságra, görcsösség ellenében hidegvérű megoldásokra inspirálta. 

Győzelmüket a Főnix felállva ünnepelte.

RaL

DebrecenFőnix CsarnokNői junior kézilabda-világbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés