Az osztrákok esélyt sem kaptak a magyaroktól

2019.06.05. 20:37

Az osztrákok esélyt sem kaptak a magyaroktól
Az osztrák Josefine Huber és Szabó Laura (j) párharca (Fotó: mti)

Van, amiben sokkal jobbak vagyunk!

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli sikert követően szerdán 28-19-re legyőzte Ausztriát a selejtező zalaegerszegi visszavágóján.

A magyarok vasárnap 41-23-ra nyertek Grazban a párharc első mérkőzésén, vagyis a visszavágó gyakorlatilag tét nélküli volt.

A 24 csapatos vb november 30. és december 15. között lesz Kumamotóban. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és a 22., amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

Női világbajnoki selejtező, visszavágó:
Magyarország-Ausztria 28-19 (16-10)
A párharcot a magyar válogatott nyerte kettős győzelemmel, 69-42-es összesítéssel.

A  két csapat 58. alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból két döntetlen és 11 vereség mellett 45 győzelem. A magyar válogatott ötödször lépett pályára Zalaegerszegen, mutatója négy győzelem és egy vereség.

MagyarországAusztriakézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés