Kinevezték az új magyar szövetségi kapitányt!

2019.07.10. 12:17

Kinevezték az új magyar szövetségi kapitányt!
Gulyás István (Fotó: handballveszprem.hu)

Az év játékosa is volt Magyarországon.

Hirdetés

Hirdetés

Gulyás Istvánt nevezték ki a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának szerdán, segítője a játékosként világbajnok spanyol José María Rodríguez Vaquero lett.

Gulyás István Veszprémben, a korszak domináns klubjában töltötte karrierje jelentős részét, 1984-től 1999-ig volt a klub játékosa. Kilencszer nyert magyar bajnoki címet és ugyanennyiszer volt kupagyőztes. 1992-ben tagja volt a Kupagyőztesek Európa-kupája-győztes csapatnak is.

1995-ben az év férfi kézilabdázójának választották Magyarországon. Pályafutása végén Ausztriában töltött négy évet a Bärnbach-Köflach csapatánál, majd a Rinyamenti KC-ban fejezte be az aktív játékot 1996-ban. A Veszprémben 433 tétmérkőzésen 767 gólt szerzett, 2018-ban pályája elismeréseképpen a klub visszavonultatta az általa viselt 7-es mezszámot. A magyar válogatottban 84 találkozón 145 gólt szerzett.

2018 októberében Ljubomir Vranjes menesztését követően a Veszprém megbízott vezetőedzője lett.[8] Egy mérkőzésen, a fehérorosz Breszt elleni Bajnokok Ligája találkozón irányította a csapatot, majd David Davis kinevezését követően a csapat sportigazgatója lett.

válogatottkézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés