Bunda: „sáros” bírók és sportvezetők ellen emeltek vádat

2019.09.05. 17:48

Bunda: „sáros” bírók és sportvezetők ellen emeltek vádat
(Fotó: illusztráció)

Nyolc embert vettek őrizetbe.

Hirdetés

Hirdetés

Nyolc ember ellen emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség két külön vádiratban kézilabdában történt bundázás miatt, négy érintett ráadásul játékvezető, derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint 2016-17-ben a gyanúsított személyek pénzt ígértek a kézilabdabíróknak azért, hogy NB I.-es, NB II.-es és ligakupás mérkőzéseket csaljanak el. A két játékvezetőpáros öt mérkőzésre kapott megbízást 150 és 500 ezer forint közötti összegért. Rajtuk kívül a két ügyben vádlott még két edző, egy sportegyesületi elnök, illetve egy szakágon kívüli személy. 

Miután a kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke 2017-ben ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében. Az MKSZ akkor is fontosnak tartotta és most is fontosnak tartja a sportág tisztaságát, az esetleges jogszabályba ütköző sportági cselekmények felderítését és megszüntetését

reagált a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a hírre, jelezve azt, hogy ők is csak a vádemelés iratából értesültek a fejleményekről, így további információval nem rendelkeznek.

kézilabdabunda

Szóljon hozzá!

Hirdetés