Kapitánypáros irányítja a női válogatottat

2020.01.16. 13:02

Kapitánypáros irányítja a női válogatottat
Danyi Gábor és Elek Gábor (Fotó: gyorietokc.hu)

Az olimpiai selejtező mindent felülír.

Hirdetés

Hirdetés

Danyi Gábor és Elek Gábor irányítja a magyar női kézilabda-válogatottat március végéig - jelentette be a magyar szövetség (MKSZ) csütörtökön. Az MKSZ közleménye szerint a Győri Audi ETO KC és a Ferencváros vezetőedzőjének társ-szövetségi kapitányi megbízatása a március 20-22-én Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára, valamint a Montenegró elleni hazai és idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre szól.

Az olimpiai kvalifikációs tornán sorrendben Kína, Szerbia és az ötkarikás játékokon címvédő Oroszország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

Úgy érzem, nagyon erős lesz a szakmai stáb, jó csapatot fognak alkotni, hiszen külön-külön is alkalmasnak tartom mindkét szakembert szövetségi kapitánynak

 - mondta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. Hozzátette: Danyi Gábor és Elek Gábor is első szóra elvállalta a megbízatást, és klubjaik is támogatták a kinevezésüket.

Danyi Gábor szerint az olimpiai selejtező olyan lehetőség a sportág számára, amely most minden mást fölülír a magyar kézilabdázásban.

Összefogásra, őszinteségre van szükség, ez szükséges ahhoz, hogy együtt kivívjuk az olimpiai részvételt. Hamarosan kialakul a felkészülés menetrendje is, folyamatosan egyeztetünk a közös munkáról

 tette hozzá. Elek Gábor úgy vélekedett, nagyon kevés idő áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy nagy átalakításokba kezdjenek. A támadójátékra kiemelt figyelmet kell fordítaniuk, és a klubmunkára is támaszkodniuk kell.

A magyar válogatott a tervek szerint februárban már közös összetartáson vesz részt, majd március 10-én kezdené meg a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre.

A magyar válogatott márciusi programja:
Olimpiai selejtező, Győr:

Március 20., péntek:
Magyarország-Kína
Oroszország-Szerbia
Március 21., szombat:
Magyarország-Szerbia
Oroszország-Kína
Március 22., vasárnap:
Kína-Szerbia
Magyarország-Oroszország

Európa-bajnoki selejtező:
Március 25., szerda:

Magyarország-Montenegró
Március 28., szombat:
Montenegró-Magyarország

IDE VÁG!


 

válogatottkézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés