A Kisvárda érintett: heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező

2020.09.30. 19:03

A Kisvárda érintett: heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező
(Fotó: illusztráció)

Változik a szövetség koronavírus-protokollja.

Hirdetés

Hirdetés

Módosul a mérkőzés-halasztások rendje a férfi és a női kézilabda NB I-ben, valamint a magyar szövetség (MKSZ) koronavírus-protokollja is változik. Az NB I-es liga és az MKSZ módosította az élvonalbeli felnőtt bajnokságok versenykiírását, amelynek értelmében külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra. Az MKSZ szerdai híradása szerint

egy mérkőzés kizárólag akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a meccs idejére, vagy a megbetegedések miatt nincs megfelelő számú, játékengedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező játékosa. Húsz vagy több kiváltott játékengedély esetén legalább 12 játékos, közte egy kapus; 19 játékengedély esetén 11 játékos, közte egy kapus, stb. esetén köteles pályára lépni az adott csapat. Amennyiben a halasztás fenti feltételei a mérkőzés új időpontjában is fennállnak, a mérkőzés tovább halasztható.

Az NB I-es csapatok számára jövő hétfőtől heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező.

A tesztelés az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlása és az MKSZ koronavírus-protokollja alapján eddig a csapatok saját hatás- és felelősségi körébe tartozott, mostantól azonban kötelezőek a heti PCR-tesztek. A tesztelésnek az anyagi, szervezési és jogszabályi feltételei is tisztázottá váltak.

dvsckézilabdakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés