Hirdetés

Elek Gábor a magyar–brazil után: „Nagyon szégyellem magam”

2021.07.27. 08:04

Elek Gábor a magyar–brazil után: „Nagyon szégyellem magam”
Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Kiss Nikoletta (b-j) a magyar válogatott játékosai a kispadon (Fotó: mti)

Gyengén játszottak a mieink. Nem tudják az okát.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 33-27-re kikapott kedden a braziloktól a tokiói olimpián. Elek Gábor szövetségi kapitány együttese így két vereséggel áll, s legközelebb csütörtökön lép pályára a címvédő oroszok ellen.

Női kézilabdatorna, B csoport, 2. forduló:
Brazília-Magyarország 33-27 (17-11)
Gólszerzők: Rodrigues Belo 7, Vieira 7, Amorim 6, Do Nascimento 4, de Araujo 3, de Paula 2, Araujo 2, Cardoso 1, Ventura 1, illetve Schatzl 7, Szőllösi-Zácsik 4, Lukács 4, Tomori 4, Vámos 3/2, Szucsánszki 2, Háfra 1, Klujber 1/1 , Kisfaludy 1
Lövések/gólok: 48/33, illetve 43/27
Gólok hétméteresből: 0, illetve 3/4
Kiállítások: 4, illetve 3

Júliusban, a felkészülés részeként kétszer is összecsapott egymással a két válogatott Siófokon, s mindkét edzőmeccset a magyarok nyerték, ez elsőn 34-31, a másodikon 24-23 lett a végeredmény. A tokiói torna első fordulójában a brazilok 24-24-es döntetlent játszottak az oroszokkal, míg Elek Gábor tanítványai 30-29-re kikaptak a franciától.

A magyarok ezúttal rengeteg hibával játszottak, így esélyük sem lehetett a győzelemre.

"Nagyon szégyellem magam" - kezdte értékelését Elek Gábor. "Tizennégy átlövés és nyolc betörés kapott góllal nem lehet a továbbjutás szempontjából csoportrangadónak kezelt mérkőzést megvívni. Nagyon sok negatívum volt ebben a mai találkozóban. Edzésen sokat beszélünk bizonyos szarvashibákról, amiket nem szabad elkövetni, és amikor ezek előjönnek, nyilvánvaló, hogy ezek nem a koncentráció legbiztosabb jelei. A hibákat ma terítetten raktuk fel a pályára." Hozzátette: egyelőre tanácstalan, nem tudja, mi volt a gyenge teljesítmény oka.

Azt nyilvánvalóan nem lehet feltételezni a játékosokról, hogy nem akarnak, ezt tegyük is félre. De hogy mitől van bennük ez a gát, az jó kérdés. A kudarc persze közös, az enyém is, a szakmai stábé is

- fogalmazott. Megjegyezte még: "Ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a továbbjutást illetően, vagy talán még annál is nehezebbe" - mondta. A két csapat 18. alkalommal találkozott egymással, két döntetlen és 11 magyar győzelem mellett ez volt az ötödik brazil siker.

olimpiaválogatottTokió 2020

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés