Golovin Vlagyimir az új magyar szövetségi kapitány

MTI

2021.09.02. 13:59

Golovin Vlagyimir az új magyar szövetségi kapitány
Golovin Vlagyimir (Fotó: mti)

A fő cél a párizsi olimpiára való kijutás.

Hirdetés

Hirdetés

Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - döntött a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége, miután értékelte a csapat tokiói olimpiai szereplését.

Az 1998-99-es születésűekkel 2018-ban , Debrecenben junior világbajnokságot, a 2000-2001-es születésűekkel 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyert szakember megbízatása a 2024. decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság végéig szól, klubbéli utódja megtalálásáig az MTK vezetőedzői posztját is ellátja. Az 51 éves Golovin Vlagyimir kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lehet, nagy kedvvel és tervekkel kezdi meg a feladatot

A válogatottal a fő célunk a következő három évben a párizsi olimpiára való kijutás. Ebben összhangban voltak a szövetség és a jelenlegi klubom elképzelései és a saját céljaim is. Készülök az Eb-selejtezőkre és a decemberi világbajnokságra, hamarosan összeáll a csapat stábja is. A keretben szóba vehető játékosok nagy részével dolgoztam már együtt, és tudom, hogy az utánpótlás-sikerek miatt sokan csodát várnak a felnőtt válogatottól is, én csoda helyett azonban elsősorban a munkában hiszek."

- fogalmazott az Odesszában született szakember, aki 1992-től Magyarországon légióskodott, majd megkapta a magyar állampolgárságot. Elődjének, a magyar csapattal a tokiói olimpián hetedik Elek Gábornak lejárt a szerződése, és a továbbiakban az FTC vezetőedzői munkájára összpontosít.

válogatottkézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés