Hirdetés

Debrecenben vív keleti rangadót a Nyíregyháza

2016.09.23. 14:55

Debrecenben vív keleti rangadót a Nyíregyháza
Kósa Tamás immár debreceni színekben játszik (Fotó: debka.hu)

A szomszédvárak összecsapása igazi csemegét tartogat.

Hirdetés

Két ősi rivális csap össze a férfi NB1/B-s kosárlabda-bajnokság második fordulójában: Debrecenbe látogat a Nyíregyháza. A szabolcsiak az előző kiírásban búcsúztak az első osztálytól, több meghatározó játékosuk is Debrecenbe igazolt, így nem csak a szomszédvárak összecsapásától lesz érdekes az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban szombaton 17 órától kezdődő találkozó.

Nemrég még egy osztály választotta el a két város kosárlabdacsapatát, de a Nyíregyháza Blue Sharks májusban 2-1-re elvesztette a MAFC elleni kiesésről döntő párharcot, a hajdúságiak pedig a másodosztályban a legjobb nyolc között maradtak alul a későbbi feljutó Vasassal szemben. A hosszú idő után megrendezésre kerülő keleti rangadó érdekessége, hogy a DEAC újdonsült edzői stábja, a Ferenzi Tamás és Horváth Imre páros már voltak a szabolcsiak edzői, ráadásul Brane Savic, Lajsz Gergely és Kósa Tamás tavaly még a nyírségieket erősítették.

Minkét együttes győzelemmel kezdte a bajnokságot, a DEAC Nagyőrösön aratott a vártnál nehezebb győzelmet, míg a Nyíregyháza hazai pályán győzte le a jó erőkből álló Békés gárdáját.

Az A-csoporttól búcsúzó Blue Sharks kerete jelentősen meggyengült, de a tavalyi együttesből megmaradt tapasztalt játékosok, a helyi fiatalokkal és egy amerikai légióssal kiegészülve igencsak ütőképes gárdát alkothatnak a másodosztályban.

kosárlabda

Hirdetés

Ajánljuk még

Ez is érdekelheti

    Hirdetés