Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújult a Bánki tornaterme

| 2016. 11. 26. | 20:31:00
Parkettát és öltözőt kapott az intézmény.
Megújult a Bánki tornaterme
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszépült a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium tornaterme. A 42 millió forintos beruházás igazi összefogás eredményeként valósulhatott meg. 

- A felújítást többségében TAO-s pénzből végezték el, de az önerőhöz kellett az önkormányzat, a minisztérium, és a kosárlabda társadalom segítsége is - fogalmazott a szombati átadáson Kovács Ferenc polgármester, aki hozzátette: hogy olcsóbb legyen a fenntartás is, a nyílászárókat is kicserélték.

A fejlesztést a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Egyesülete koordinálta. A beruházás során két modern, összecsukható kosárlabda palánkot is beszereztek, de teljesen kicserélték a parkettát, a bordásfalat, és megszépültek az öltözők is. 

- Bízunk abban, hogy igazi kosárlabda centrum lehet a Bánkiban. Szeretnénk folytatni a fejlesztéseket, tavasszal a szabadban olyan pályákat akarunk kialakítani, mely az egyre népszerűbb B33 játéknak biztosíthat helyet - mondta Balogh Béla, a NYIKSE elnöke. 

A teremben vívja majd a jövőben bajnoki mérkőzéseit a Sunshine NYIKSE NB-II-es együttese, a csapat így igazi otthonra talált. De örültek a fejlesztésnek a Bánki vezetői is.

- Az iskola az 1970-es években épült, azóta komolyabb fejlesztés nem történt a tornateremben. Nagyon örülünk neki, és már alig várják a diákok, hogy birtokba vegyék - mondta Juhász Ferenc igazgató. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés