Hirdetés

Áder: úrrá kell lennünk az öldöklés megszállottjain

Részvétet nyilvánított a magyar államfő.

MTI

2016.07.15. 09:08

Áder: úrrá kell lennünk az öldöklés megszállottjain

Nizzában egy kamion hajtott az ünneplő tömegbe.

Hirdetés

Hirdetés

Áder János köztársasági elnök őszinte részvétét fejezte ki a csütörtöki nizzai terrortámadásban elhunyt áldozatok rokonainak és hozzátartozóinak Francois Hollande francia államfőnek küldött táviratában. Az MTI-hez pénteken eljuttatott dokumentumban az áll: Áder János mély megrendüléssel fogadta a tragikus hírt a csütörtök esti, nizzai "kegyetlen terrorista támadásról", amely csaknem száz ártatlan áldozatot követelt. Az államfő táviratában őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak és hozzátartozóinak Magyarország népe és a maga nevében.

A megpróbáltatásnak ezekben a nehéz óráiban őszintén együtt érzünk mindnyájukkal, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban

– írta. A köztársasági elnök a "brutális merénylet" sebesültjeinek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánt. A Francia Köztársaságot ez alkalommal éppen a nemzeti ünnepén érte a terror gyilkos csapása – áll a levélben.

Az alattomos merénylet azonban megerősíti közös meggyőződésünket: úrrá kell lennünk az öldöklés megszállottjain, és mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék a terror és a pusztítás erői

– hangsúlyozta Áder János. Ebben a küzdelemben Franciaország a továbbiakban is számíthat barátai, köztük Magyarország támogatására és a közös erőfeszítésekhez való hozzájárulására – fűzte hozzá.

Előzmények

Nyolcvannégy halottja, tizennyolc, válságos állapotban lévő és ötven könnyebb sebesültje van a csütörtök esti nizzai terrortámadásnak. Egy 31 éves, tunéziai származású nizzai férfi teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepre összegyűlt tömegbe – közölte pénteken a francia belügyminisztérium. A támadó menet közben pisztolyából lövéseket adott le. A rendőrök megölték az ámokfutót.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés