Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt Daragó László

| 2016. 07. 27. | 00:32:00
A fizikus emlékére özvegye alapítványt hoz létre a tehetséges hallgatók támogatására.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

56 éves korában elhunyt dr. Daragó László egyetemi docens. Miskolcon született, 1984-ben okleveles fizikusként végzett Debrecenben. Nyíregyházára nősült, választott lakhelye volt Sóstó.

A diploma megszerzése után Nyíregyházán rendszerprogramozóként és a Jósa András Kórház számítástechnikai csoportvezetőjeként dolgozott. 1990 és 1994 között Nyíregyháza város önkormányzati képviselője volt, közben a város informatikai tanácsnoki teendőjét látta el. 1993 és 2006 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskoláján adjunktusként dolgozott, amely mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházcsoport KTI projektjének vezető projektmenedzsere volt. 2006 óta a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Digitális Egészségtudományi Intézetében dolgozott, 2008-tól egyetemi docensként. 2006-ban szerzett Phd fokozatot. A Semmelweis Egyetem volt az, ahol megtalálta az igazi helyét, és inkább vállalta a fárasztó ingázást, mert nem tudott elszakadni Sóstótól. Az MTA köztestületi tagja, valamint a Neumann János Számítástudományi Társaság és a Magyar Egészségügyi Informatikai Társaság tagjaként is tevékenykedett.

Dr. Daragó László hamvasztás utáni búcsúztatása augusztus 10-én 15 órakor lesz a nyíregyházi Északi temető főbejárati ravatalozójából. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara saját halottjának tekinti.

Dr. Daragó Lászlónak az élete volt a tanítás, sajátja nem lévén, tanítványai voltak a gyerekei, imádta a hallgatóit és ők is rajongtak érte. Sokuknak segített az elhelyezkedésben is, legtöbbjükkel az utolsó pillanatig tartotta a kapcsolatot.

Özvegye kéri, kegyeletét mindenki csak egy szál virággal rója le, a koszorúra szánt pénzt a ravatal mellett elhelyezett perselybe helyezze. Az így összegyűlt összegből férje emlékére szeretné létrehozni a Kórházi Informatikáért dr. Daragó László Alapítványt a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának Digitális Egészségtudományi Intézetében tanuló tehetséges, rászoruló, egészségügyi szervező szakos, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hallgatók tanulmányainak segítésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés