Hirdetés

Mutatjuk, hova ne induljon el, mert nem dolgoznak

Zárva vannak a gyógyszertárak is.

MTI

2016.07.01. 08:11

Mutatjuk, hova ne induljon el, mert nem dolgoznak

Köztisztviselők napja van.

Hirdetés

Hirdetés

Pénteken munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók, így

a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák
a kormányablakok
a szervek ügyfélszolgálatai 
a gyógyszertárak 
a háziorvosi rendelők
a szakrendelők,
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatai zárva tartanak.

a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak. 

A köztisztviselők napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét nem érinti.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az Országgyűlés 2011. június 20-án határozott úgy, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen.

Július 1-jén, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatása szerint a gyógyszerellátás a legtöbb településen ügyeleti és/vagy készenléti rend szerint biztosított ezen a napon. Az ügyeletes és készenléti patikák címe, telefonszáma településre, vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhetők.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyben dolgozóknak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés