Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ősszel újít az LMP

| 2016. 07. 28. | 17:20:00
Akciótervet dolgoz ki a párt - jelentette be Szél Bernadett a cívisvárosban.
Ősszel újít az LMP
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akciótervet dolgoz ki a gazdaság új pályára állítására a Lehet Más a Politika - közölte csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány évek óta elhibázott gazdaságpolitikát folytat, a kabinet például a bérek alacsonyan tartásával "összeszerelő üzemmé" alakította Magyarországot. A hazai munkaerőhiány egyre nagyobb méreteket ölt, jelenleg már a cégek háromnegyede küzd ezzel a problémával - tette hozzá.

Az LMP egy olyan akcióterv kidolgozásába kezdett, amely gyökeresen eltér a kormány gazdaságpolitikájától, és az innováció, valamint a kutatás-fejlesztés erősítésére helyezi a hangsúlyt

- fogalmazott Szél Bernadett. Szerinte a magas hozzáadott értéket előállító kis- és közepes vállalkozások valós támogatására van szükség, és az országot a technológiai innováció központjává kell tenni. Ezek szükségesek ahhoz, hogy magasabbak legyenek a munkabérek, több munkahely legyen az országban, és a munkaerő kivándorlása is így állítható meg - fejtette ki.

Az LMP az akciótervben többek között az ökológiai gazdálkodás erősítését, a fenntartható közlekedés feltételeinek javítását, a megújuló energiaforrások szélesebb körű felhasználását és az épületek energetikai korszerűsítését is szorgalmazza. Az akciótervet szakmai konzultációk után az ősz folyamán nyújtják be az Országgyűlésnek - ismertette Szél Bernadett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés