Hirdetés

Ösztöndíjat kapnak az egészségügyis hallgatók

eduline.hu

2016.07.30. 11:14

Ösztöndíjat kapnak az egészségügyis hallgatók
pixabay.com

Sokat nyerhet, ha beadja a pályázatot.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány honlapján pénteken jelent meg a pályázati kiírás, miszerint a katonai oktatást is folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében Simicskó István honvédelmi miniszter pályázatot hirdet a polgári felsőoktatási intézmények és szakképző iskolák hallgatói részére a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

A honvédségi ösztöndíjra mentőtiszt, közegészségügyi-járványügyi ellenőr, egészségügyi szervező és MSc-s fizioterápiás gyógytornász szakokon a jövőre, dietetikus szakon a 2018-ban, míg az általános orvos szakra járók közül a 2018-ban és 2019-ben végzők pályázhatnak. Az ösztöndíj havi bruttó összege több mint 120 ezer forint.

A pályázati kiírás szerint az ösztöndíjszerződésnek több feltétele van, köztük a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet, a folyamatos tanulmányok folytatása, de a szerződéses állomány tagjára vonatkozó egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági követelményeknek is meg kell felelni.

A pályázatokat legkésőbb augusztus 26-ig kell eljuttatni a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökségére. A beadott pályázatok előzetes elfogadásáról az erre a célra létrehozott bizottság dönt szeptember 1-jéig. 

ösztöndíj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés