Hirdetés

Hirdetés

Terrortámadás Nizzában: több mint 80 halott

Magyar sérült is van.

MTI

2016.07.15. 07:10

Terrortámadás Nizzában: több mint 80 halott

A franciák nemzeti ünnepén hatalmas tömegbe hajtott egy kamion.

Hirdetés

77 ember vesztette életét Nizzában, amikor egy teherautó járókelők tömegébe gázolt csütörtök este, a szám két órával később már 80-ra emelkedett. Az áldozatok között gyerek is van. Hírügynökségi információk szerint a teherautó mintegy 80 kilométeres óránkénti sebességgel, úgy két kilométeren keresztül gázolt a mintegy százezres tömegben, amely a francia nemzeti ünnep alkalmával rendezett tűzijátékot nézte meg. A kamion állítólag cikkcakkban haladt, hogy minél több embert sodorjon el. Eközben ráadásul a teherautóból tüzet is nyitottak az emberekre. Szakértők szerint ez a dzsihádisták egyik módszere, amelynek célja minél több emberáldozat szedése.

A nizzai ügyészség péntek hajnalban mintegy kétszázra tette a sérültek számát. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője péntekre virradó éjszaka az M1 aktuális csatornán. A szóvivő elmondta, hogy a francia hatóságoktól egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást magyar érintettekről. A sérült nő telefonon hívta fel székesfehérvári édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget.

Menczer Tamás tájékoztatása szerint a külképviselet mindenkit próbál elérni, akiről tudja, hogy Franciaországban van, hogy megkérdezze, miben tud segíteni, illetve az érintettek hol és hogy vannak. Emellett a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon várják a kérdéseket, bejelentéseket.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés