Hirdetés

Van, ahol megölik a nőt, ha mutogatja magát a Facebookon

Ivott és dohányzott ramadánkor.

MTI

2016.07.17. 14:29

Van, ahol megölik a nőt, ha mutogatja magát a Facebookon
Kandil Balocs

Családon belül történik a leszámolás.

Hirdetés

Hirdetés

Fivére végzett Kandil Balocs pakisztáni modellel, aki a gyilkos szerint szégyent hozott családjára a Facebookra kitett szemérmetlen képeivel - közölte a pakisztáni rendőrség vasárnap.

Az énekesnőt, színésznőt és modellt - valódi nevén Fauzia Azimot - szombaton holtan találták családjának Multan városbeli otthonában. Fivére, a vasárnap letartóztatott Vaszim Azim bevallotta: begyógyszerezte, majd megfojtotta testvérét. "Nem bántam meg, amit tettem" - mondta egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

Akram Azhar multani rendőrfőnök elmondta, hogy Azimot úgynevezett becsületgyilkosság miatt állítják majd bíróság elé, és halálos ítéletet fognak kérni rá. A gyilkosság nagy felzúdulást keltett a közösségi médiafelületeken.

Facebook-bejegyzéseiben a 26 éves Balocs arról írt, hogy szeretné megváltoztatni a pakisztáni emberek "hagyományos ortodox beidegződéseit". A provokatív képei és videói miatt "a pakisztáni Kim Kardashiannek" nevezett lány számtalan halálos fenyegetést és szidalmat kapott, de sok fiatal lánynak inspirációt jelentett a szigorú társadalmi szabályokkal szembeni harcban.

Italozás ramadánkor

A fitnesstermekben és uszodákban szelfiző Balocs azokkal a képeivel keltette a legnagyobb felzúdulást, amelyeket Mufti Kavi vallási vezetővel együtt készített. A modell azt állította, hogy a muszlim böjti hónap (ramadán) alatt együtt italozott és dohányzott Kavival. A ramadán alatt mindkét tevékenység szigorúan tilos a hívők számára. Balocs egy olyan képet is készített, amelyen Kavi ölében ül. A történtek után Kavit, aki egy befolyásos muszlim tanács tagja volt, felfüggesztették.

Balocsot a végén saját családja is megfenyegette, és "tisztességtelen viselkedésének" befejezését követelte tőle. A modell néhány héttel ezelőtt rendőrségi védelmet kért, de kérelmére nem kapott választ.

Az áldozat szülei megbocsáthatnak a gyilkosnak

Pakisztánban évente átlagosan csaknem ezer nővel végeznek közeli rokonai amiatt, mert megsértették a házasságra, szerelemre és becsületre vonatkozó, íratlan konzervatív szabályokat. A becsületgyilkosságok elkövetői általában komoly következmények nélkül megússzák tettüket, mert a pakisztáni jogszabályok szerint az áldozat szülei megbocsáthatnak a gyilkosnak, ezeket a bűncselekményeket pedig általában családon belül követik el. Iszlámábád többször megígérte, hogy megváltoztatja a szóban forgó klauzulát, de eddig nem történt semmi.

iszlámmuszlim

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés