Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A történelmi kisváros nem fogadja be a migránsokat

| 2016. 08. 14. | 12:48:00
Az olasz titkosszolgálat arra figyelmeztetett, hogy dzsihadisták rejtőznek a tengeren érkező migránsok között.
A történelmi kisváros nem fogadja be a migránsokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A toszkán tengerpart gazdag üdülőhelyeként ismert Capalbio polgármestere nemet mondott 50, menekültkérelmének eldöntésére váró migráns befogadására, akiket a város üres villáiban terveznek elhelyezni. Minden olasz megyének 70-70 menekültet kell befogadnia az év végéig.

Luigi Manzo polgármester azonban úgy látja, hogy nem a középkori kisváros, az olasz balközép értelmiségi elit üdülőhelyeként ismert Capalbio a legalkalmasabb erre. Elmondta, hogy a valamivel több mint négyezer lakosú település önkormányzata a rászoruló lakosoknak járó szociális segélyre fejenként 31,28 eurót tud költeni, miközben a menekültekre napi 33,50 eurót kellene szánniuk.

Eközben az olasz titkosszolgálat arra figyelmeztetett, hogy dzsihadisták rejtőznek a tengeren érkező migránsok között. A líbiai Szirt városának felszabadításával nő a veszélye annak, hogy az Iszlám Állam harcosai Európába szöknek át a tengeren keresztül – figyelmeztetett Giacomo Stucchi, az olasz parlament nemzetvédelmi bizottságának elnöke.

A Corriere della Sera Szirtből küldött szombati helyszíni riportja szerint a szélsőséges iszlamisták központjának tartott líbiai város az Európában tervezett terrorista akciók „irányítási központja”, valamint a terroristák „elosztóhelye” volt. A napilap értesülései szerint az ISIS saját „harcosait tucatjával, ha nem százával indította már el törvényes úton, főleg az elkeseredett illegális bevándorlókat szállító hajókra beférkőzve”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés