Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Angela Merkel nem érti, hogy a migránsok miért nem dolgoznak

| 2016. 09. 15. | 15:28:00
Hetven százalékuk nem is keres munkát
Angela Merkel nem érti, hogy a migránsok miért nem dolgoznak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Angela Merkel kancellár egyeztetésre hívta a cégvezetőket, hogy kiderüljön, miért alkalmaznak ilyen kevés menekültet. Korábban ugyanis azt remélték: a bevándorlás orvosolja majd a munkaerőhiányt az országban.

A harminc vezető németországi nagyvállalatnál összesen 63 menekült dolgozik, miközben csak tavaly egymillió bevándorló érkezett Németországba A német nyelvtudás a sikeres integráció egyik alapvető feltétele – ezt mutatja ugyanis a Reuters brit hírügynökség felmérése, amely harminc vezető tőzsdei német vállalat bevonásával készült.

Az elmúlt másfél évben Németországba érkezett több mint egymillió migráns közül csupán 250-300 ezer keres aktívan munkát, vagyis nagyjából hetven százalékuk nem – ezt az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója közölte az M1 aktuális csatornának. Törcsi Péter azt mondta, hogy az utóbbi csoport tagjai a szociális hálóra akarnak támaszkodni.

A németországi tapasztalatok miatt a Magyarországon működő cégek sem számítanak arra, hogy például szíriaikat vegyenek fel a betöltetlen állásokba. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége azt tapasztalja, hogy a cégek – magyar jelentkező híján – a környező országokból, Ukrajnából, Romániából, vagy Szlovákiából toboroznak dolgozókat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés