Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Árvízvédelmi gyakorlat lesz Szabolcsban!

| 2016. 09. 13. | 17:58:00
A megye közel 40 százaléka veszélyeztetett.
Árvízvédelmi gyakorlat lesz Szabolcsban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A háromnapos árvízvédelmi gyakorlatra az EUWA Európai Uniós program keretében, november elején kerül sor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében. A törzsvezetési és a terepgyakorlat részleteit kedden egyeztették a program vezetői a gyakorlatnak otthont adó Szabolcs-Szatmár-Bereg megye katasztrófavédelmi igazgatóságán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye harmincnyolc százaléka, több mint kétezer-kétszáz négyzetkilométer árvízzel veszélyeztetett, ezen a területen százharminckilenc település csaknem kétszáztízezer lakosa él – emelte ki a projektmegbeszélés megnyitóján Varga Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A tűzoltó ezredes hozzátette: a megyében még soha nem volt olyan természeti csapás, amely miatt nemzetközi segítséget kellett volna igénybe venni, ezért is kiemelkedő a tervezett háromnapos gyakorlat.

A háromnapos terepgyakorlaton a katasztrófavédelem mellett a nemzetközi segítők, valamint a Magyar Vöröskereszt és a Fővárosi Vízművek munkatársai is részt vesznek majd, feladatuk egy árvízi helyzetre épülő katasztrófa elhárítása lesz.
Európai támogatásból ilyen nagyszabású gyakorlatot még nem tudtak kivitelezni, ráadásul most először a már több országban is bizonyított víztisztító modul is bekapcsolódik az árvízvédelmi gyakorlatba, emellett kárhelykézikönyv és kárhelyszótár is készül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés