Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt az ítélet a kémkedési perben!

| 2016. 09. 08. | 17:19:00
Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezték a Debreceni Törvényszék ítéletét.
Itt az ítélet a kémkedési perben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felmentette a "kémkedési per" vádlottjait a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön hozott elsőfokú határozatában.

A Katonai Ügyészség Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedéssel, Laborc Sándor volt dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2007 és 2009 közötti főigazgatóját kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, P. Lászlót, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát államellenes bűncselekményekkel vádolta meg.

A Kaposvári Törvényszék új eljárásban, azután hozott döntést, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tavaly eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a Debreceni Törvényszéknek az ügyben 2013-ban hozott elsőfokú ítéletét.

A "kémkedési perként" ismert büntetőügyben a Debreceni Törvényszék: Galambos Lajos és Szilvásy György letöltendő, Laborc Sándor felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés