Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kihűlt állapotban találták meg a Nyíregyházáról eltűnt bácsit

| 2016. 09. 23. | 20:23:00
Hidegek az éjszakák, figyeljünk az idősekre! - kéri a rendőrség
Kihűlt állapotban találták meg a Nyíregyházáról eltűnt bácsit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi otthonához közel, egy telken találtak rá a csütörtökön eltűnt bácsira. Gyenge, kihűlt állapotban volt. A rendőrségre szeptember 22-én este tett bejelentést a 86 éves nyíregyházi férfi egyik rokona a bácsi eltűnéséről. Elmondása szerint a gondozó délután még ellátta a bácsit, utána mehetett el otthonából, ahová azóta nem tért vissza.

A bejelentést követően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Kelet- Magyarországi Speciális mentők munkatársai nagy erőkkel, speciálisan képzett nyomkövető szolgálati kutyával és hőkamerával kezdték meg a keresést. Háromórás kutatás után a bácsit földön fekve, gyenge, kihűlt állapotban egy lakóházához közeli telken megtalálták. Az idős férfit a mentőszolgálat helyszínen tartózkodó munkatársai ellátták, majd miután állapotát stabilizálták kórházba vitték.

A rendőrség arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy

"fordítsanak fokozott figyelmet a felügyeletük, gondozásuk alatt álló rokonaikra, családtagjaikra, akik idős koruk, egészségi állapotuk miatt nem képesek önállóan tájékozódni vagy előfordulhat, hogy elkóborolnak."

Az ősz beköszöntével az éjszakai hőmérséklet alacsony, emiatt nagy a kihűlés veszélye. A kihűlés következtében bekövetkező tragédiák összefogással megelőzhetők, amelyben kiemelkedő szerepe van a családnak és a lakókörnyezetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés