Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Menjenek el, és szavazzanak nemmel

| 2016. 09. 26. | 14:26:00
Kozma Péter szerint a jövőnk a tét
Menjenek el, és szavazzanak nemmel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Menjenek el, és szavazzanak nemmel - erre buzdítja a megye lakosságát Kozma Pénter. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja hétfőn sajtótájékoztatón érvelt a népszavazáson való részvétel mellett.

A nemzeti parlamentnek joga eldönteni, kíván-e kötelező jelleggel, tehát nem önként befogadni bárkit is, ez a nemzeti szuverenitás része - mondta Kozma Péter. Hozzátette: Szabolcs-Szatmár-Bereg fekvésénél fogva különleges, hiszen egyik szomszéunk, Ujrajna nemj tagja az Uniónak, Románia felé pedig mi vagyunk a schengeni határ. Itt ugyan eddig még nem merült fel, és reméli, nem is lesz szükség arra, hogy a déli határainkhoz hasonlóan kerítés épülne szomszédaink felé, de a hivatal a szükséges földhivatali, hatósági eljárásokat elvégezte, hogy ez ne legyen akadály, ha a migrációs válság miatt kerítés építéséről születne döntés.

Kitért arra is: azok a törekvések, amelyek nihilizálják a népszavazási törekvést, véleménye szerint nem megalapozottak. A magyar demokrácia nagy vívmánya a népszavazás. Egy demokratikus kormány, demokratikus parlament megkérdezi a polgárok véleményét. Van tétje, értelme és következménye, jogi következménye a népszavazásnak. 

A népszavazás tétje nem pártpolitikai. Szűkkeblűségre utal Kozma Péter szerint, amikor a két kormánypárt önös politikai céljának tekintik a népszavazást.  A kormánymegbízott rámutatott arra: a migráció és bizonyos bűncselekmények, az erőszak megjelenése összefügg egymással. Emlékeztetett arra is: az egyik párizsi merénylő háromszor járt Magyarországon.

A regisztrációval kapcsolatban a kormányhivatal vezetője kifejtette: véleménye szerint jogos, ha tudni szeretnénk a hazánkba érkezőről, hogy ki ő, honnan jön és mit akar.

Leszögezte: a schengeni határokat meg kell védeni, a problémákat pedig a helyükön megoldani. Ezért kéri, a megye egymás iránt szolidáris közösségeit, akik a hagyományokat becsülik, hogy menjenek el október 2-án, és szavazzanak nemmel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés