Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Riadalom: robbanás Manhattanben

| 2016. 09. 18. | 10:44:00
Az első információk szerint nem terrorakció.
Riadalom: robbanás Manhattanben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legalább huszonkilenc sebesültről érkeztek jelentések a New York-i Manhattan déli részén - Chelsea negyedében - szombat este történtő robbanást követően.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyszínen lévő munkatársai szerint nem terrorakció volt, hanem egy hulladéktároló robbant be.

A riadalom rendkívül nagy volt, tekintettel arra, hogy pár órával korábban New Jerseyben - Manhattannel szemben - csőbomba robbant egy futóversenyen, de ekkor senki sem sérült meg.

A város tűzoltóságának vezetője, Daniel Nigro szerint huszonkilenc ember szenvedett sérüléseket a robbanás miatt. Egyikük állapota súlyos.   A robbanást követően a hulladéktároló mellett található ötemeletes épület ablakai betörtek. A tűzoltók és a városi rendőrség szakemberei, valamint az FBI és a belbiztonsági minisztérium képviselői is a helyszínen vannak. Kutyákkal és műszerekkel vizsgálják azt, hogy a berobbant hulladéktárolóban volt-e pokolgép. A robbanás környékét a rendőrség lezárta.

New York polgármestere, Bill DeBlasio a sajtónak azt mondta: a robbanás "szándékos cselekedet" következménye volt, ám "pillanatnyilag nincs bizonyíték arra, hogy terrorista akcióról volna szó". 

Továbbá hangsúlyozta azt is, hogy New Yorkban nincs terrorfenyegetettség, ugyanis a város semmiféle figyelmeztető jelzést nem kapott. James O' Neill, a New Yorki rendőrség vezetője szintén úgy gondolja, hogy a jelek szerint nem terrorakció történt, habár a vizsgálatok lezárultával lehet majd csak biztosat állítani. Azt már kizárták, hogy gázrobbanás történt volna. 
A robbanást követően New Yorkban megerősítették a biztonsági intézkedéseket, annál is inkább, mert hétfőn kezdődik az ENSZ székhelyén a világszervezet közgyűlésének ülésszaka, valamint egy migránsügyi nemzetközi konferencia is, amelyet Barack Obama, amerikai elnök vezet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés