Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tűzoltók gyárlátogatáson

| 2016. 09. 08. | 17:39:00
Fontos, hogy ismerős legyen a terep, ha baj van.
Tűzoltók gyárlátogatáson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyismereti gyakorlatot tartottak a város hivatásos tűzoltói csütörtökön Nyíregyházán, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. nyíregyházi gyáregységében. Megtekintették a termeléshez kapcsolódó veszélyforrásokat, ismerkedtek az üzem sajátosságaival, valamint ellenőrizték a tűzcsapokat és a hordozható tűzoltókészülékek érvényességi idejét is - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei szóvivője.

Az üzemben a helyi szakember röviden ismertette a telephelyen lévő csarnokrendszerű épületek sajátosságait, egy esetleges tűz során az oltást befolyásoló körülményeket. A gyár 1997 óta van jelen Nyíregyházán. Sebességváltó markolatokat és gombokat, ehhez tartozó szoknyákat, kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarókat és műszerfalborításokat állítanak elő az autógyárak számára.

Ezt követően a tűzoltók megtekintették a gyártócsarnokokat, a raktárépületeket, a hőközpontot, a transzformátorállomást is, valamint ellenőrizték a vízvételi forrásokat és a kézi tűzoltókészülékek érvényességét is. A helyismereti gyakorlaton a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, a tűzoltósági felügyelője, valamint a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka és műszaki biztonsági tisztje is részt vett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés