Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vona Gábor a közösségi oldalon akadt ki

| 2016. 09. 07. | 16:49:00
A tananyagon.
Vona Gábor a közösségi oldalon akadt ki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vona Gábor gyermeke ötödikes lett, ebből az alkalomból pedig alaposan átnézte a történelemkönyvet. Nemtetszésének a saját közösségi oldalán adott hangot:

Amikor felhúzom magamat

Benedek ötödikes lett és elkezdi tanulni a történelmet. Már nagyon vártam ezt a napot. Mivel mind az anyukája, mind jómagam történészek vagyunk, szakmai ártalom, hogy alaposabban nézzük át ezt a tankönyvét. Nos, nagyon felhúztam magam, mert a könyvben továbbra sincs említés a sorsdöntő pozsonyi csatáról, bezzeg, az augsburgi vereség kiemelve, a kalandozások elemzését pedig inkább hagyjuk. 
Nemrég arról beszéltem a soltvadkerti értelmiségi találkozón, mennyire fontos, hogy gyermekeinket büszke és győztes tipusú emberekké neveljük. A történelemtanításunk azonban továbbra is posztkommunista, vagyis vesztes- és bűnös tudatra nevel. "Tanuld meg, kisöcsém, hogy te egy kicsi, lúzer és rabló nép fia vagy!" Ezzel szemben azt kellene mondani: "Tanuld meg, hogy magyar vagy. Attila unokája, Árpád fia. Egy győztes, szabadságszerető és bátor nemzet fia. Legyél méltó hozzá, és legyél mindig hazafi!" Ugye, van különbség? 
Eközben mai hír, hogy a nyolcadikos könyvben már benne van Orbán Viktor 2015-ös beszéde. Van-e összefüggés a két dolog között? Szerintem van. Valószínűleg ez is egy posztkommunista jelenség...

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés