Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A németek küldik Magyarországra a migránsokat

| 2016. 10. 21. | 16:26:00
Igaz, nem annyit, amennyit akartak.
A németek küldik Magyarországra a migránsokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Németországból az idén szeptember végéig 10 082 migránst akartak visszaküldeni Magyarországra az uniós menekültügyi szabályok alapján, és 248 esetben volt sikeres az eljárás - írta pénteken a Die Welt a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal kimutatása alapján.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) januártól szeptember végéig pontosan 40 ezer menedékkérő visszaküldését kezdeményezte a dublini rendelet alapján, amely főszabályként előírja, hogy abban a tagállamban kell lefolytatni a menekültügyi eljárást, amelyben regisztrálták a kérelmező belépését az EU területére.

A 40 ezer ember közül 2860-at sikerült visszaküldeni az illetékes tagállamba, ami azt jelenti, hogy 7,15 százalékban vezetett eredményre az igen hosszadalmas eljárás. A legtöbb embert Magyarországra próbálták visszaküldeni, a sikeres eljárások aránya 2,45 százalék.

Többnyire nem az adott tagállam ellenállása miatt bukik el a kezdeményezés, ugyanis sok migráns megtámadja az átadásról szóló határozatot bíróságon. Sokan pedig eltűnnek a hatóságok elől, ami azért gond, mert féléves - egyes esetekben másfél éves - németországi tartózkodás után automatikusan Németországra száll a kérelem megvizsgálásának felelőssége, vagyis már nem lehet visszaküldeni őket abba a tagországba, ahol az EU területére léptek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés