Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazaárulók lehetnek a jobbikosok - így Kósa

| 2016. 10. 20. | 15:05:00
A debreceni politikus lát esély arra is, hogy a jobbikosok nem lesznek hazaárulók.
Hazaárulók lehetnek a jobbikosok - így Kósa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint ha a jobbikosok el akarják kerülni, hogy a "saját mércéjük" alapján hazaárulóvá váljanak, akkor meg kellene szavazniuk a parlament előtt fekvő alkotmánymódosítást.

Kósa Lajos ezt azután mondta, hogy csütörtökön az alaptörvény-módosítási javaslatról frakcióközi egyeztetést tartottak, amelyen a parlamenti képviselőcsoportok közül csak az MSZP nem vett részt.

A Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján újból felidézte:

Vona Gábor, a Jobbik elnöke áprilisban azt mondta, aki nem szavazza meg a kényszerbetelepítés lehetőségét kizáró alaptörvény-módosítást, az hazaáruló. Ha tehát a Jobbik képviselői, beleértve a pártelnököt is, el akarják kerülni, hogy hazaárulóvá váljanak - a saját mércéjük szerint -, akkor kénytelenek lennének megszavazni az alaptörvény-módosítást

- mondta Kósa Lajos.

Közölte, hogy a frakcióközi egyeztetésen a Jobbik újra előterjesztette azt a javaslatát, amely szerint a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötik az alkotmánymódosítás támogatását. A kormánypártok szerint viszont ezt a két kérdést nem szabad összekötni, ez "a politikai kufárkodás" műfaja - tette hozzá a frakcióvezető, aki mindennek ellenére lát esélyt az alaptörvény módosításának elfogadására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés